08/09/2021

Onzichtbare netwerken: panel + netwerken evenement

In september organiseert City Central, in samenwerking met Make it in the North, een reeks paneldiscussies en netwerkevenementen in de Remonstrantse Kerk over hoe het vinden van werk in Nederland nou echt werkt.

Deze bijzonder serie is bedoeld voor zowel werkzoekenden als werkgevers en richt zich op het onthullen van de “onzichtbare” professionele netwerkcultuur en de informele manieren om aan een baan te komen in Nederland. Dit evenement zal tevens functioneren als een netwerkevenement op zich door de aanwezigheid van een aantal regionale werkgevers en recruiters.

Veel loopbanen beginnen als mensen via hun eigen sociale kring op de hoogte raken van baankansen. Informele gesprekken tijdens een borrel of een kopje koffie vertalen zich vaak naar de mogelijkheid om binnen te komen bij een werkgever. Binnen alumni-bijeenkomsten of verenigingen kan men vrij makkelijk een baan vinden zonder dat er zelfs een formele vacature is geweest.

Hoe kunnen Nederlandse werkgevers en recruiters ervoor zorgen dat zulke netwerkmomenten toegankelijker worden voor zowel internationals als mensen met een migratieachtergrond? Hoe kunnen werkzoekenden de code van deze onzichtbare netwerken ontcijferen?

Met een panel van experts van de RUG, Hanze en Nooderlink gaan we het hebben over hoe netwerken echt werkt in Nederland. Hoe het is ontstaan, de rol van alumni-bijeenkomsten en verenigingen en hoe gezelligheid eerder een obstakel kan zijn dan een uitnodiging. We zullen ook spreken met recente alumni en studenten die binnenkort gaan afstuderen en eerste of tweede generatie Nederlanders zijn over hun ervaringen met netwerken, het zoeken naar werk en het creëren van hun eigen netwerken.

Een Engelstalig discussie vindt plaats op 20 september, gevolgd door een Nederlandstalig discussie op 27 september. Beide evenementen vinden plaats om 19:00 in de Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel 14). Kaartjes zijn 5 euro en zijn beschikbaar via onze Eventbrite pagina’s. Let op: gebruik van het CoronaCheck app is verplicht bij beide evenementen.

Na de paneldiscussies zal er een kleine netwerksessie gehouden worden met lokale werkgevers. Dit wordt georganiseerd door Make it in the North, het platform waar werkgevers en werknemers elkaar weten te vinden in het noorden.

--- DETAILS ---

Datum: maandag 27 september, 2021

Tijd: 19:00 - 22:00

Locatie: Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel 14, 9711 BS Groningen)

Prijs: €5 via Eventbrite

Taal: Nederlands

Let op: gebruik van het CoronaCheck app is verplicht bij beide evenementen.

08/09/2021

Welcome Walks are back!

08/09/2021

City Central x Expoost: art tour

08/09/2021

Onzichtbare netwerken: panel + netwerken evenement